20. Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Platformu seçkisi açıklandı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenen Köprüde Buluşmalar, 20. yılında da Türkiye’den sinemacıları uluslararası film profesyonelleriyle buluşturmaya devam ediyor.

Anadolu Efes’in ana destekçisi olduğu 20. Köprüde Buluşmalar’ın Film Geliştirme Platformu bu yıl 15-16-17 Nisan tarihlerinde düzenlenecek.

Film Geliştirme Platformu kapsamında, Türkiye’den uzun metrajlı kurmaca ve belgesel projeler ilk uluslararası sunumlarını gerçekleştirecek ve uluslararası sektör profesyonelleriyle birebir toplantılar yapacak. Köprüde Buluşmalar, platforma seçilen projelerin uluslararası işbirliklerine destek olmayı hedefliyor.

Bu yıl Film Geliştirme Platformu’na başvuran 101 proje, Köprüde Buluşmalar seçici kurulunda yer alan yapımcı ve satış temsilcisi Denis Krupnov, yönetmen ve Sinematek Genel Koordinatörü Elif Ergezen, yönetmen ve senarist Nazlı Elif Durlu ile senaryo danışmanı ve senarist Simona Nobile tarafından değerlendirildi ve 8 proje platforma seçildi.

Platformun bu yılki seçkisinde 5 kurmaca ve 3 belgesel proje yer alıyor.

Film Geliştirme Platformu’na Seçilen Projeler:

  • Animalium Istanbul (yön. Sıla Ünlü İntepe, yap. Ekin Çalışır)
  • Bayram Resitali (yön. Bekir Bülbül, yap. Halil Kardaş)
  • Çıkmaz Sokak (yön. Şeyhmus Altun, yap. Johanna Sveinsdottir, Ege Göksu)
  • Köklerim Havada (yön. Elif Mermer, yap. Dilde Mahalli, Elif Mermer)
  • Sen Küçük Kutu (yön. Mert Kaya, yap. Mert Kaya)
  • Uyku Sersemi (yön. Barış Kefeli, Nükhet Taneri, yap. Melisa Sözen)
  • Yansın Geceler (yön. Emre Erdoğdu, yap. Nadir Öperli, İrem Akbal)
  • Yaşlı Kadının Gardiyanları (yön. Selda Taşkın, yap. Sezgi Üstün San, Gökçe Işıl Tuna)

Seçilen projelerin ekipleri mart ayında ulusal ve uluslararası alanda deneyimli eğitmenlerden senaryo geliştirme, sunum teknikleri, festival ve dağıtım stratejileri ve film finansmanı üzerine eğitimler alacak.

Film Geliştirme Platformu kapsamında verilecek ödüller ileri bir tarihte açıklanacak.

Botoks ücreti ne kadar olmalı, Türkiye’de yasal olan markalar hangileri; Dr. Nurhayat Gül anlattı


Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | Prof. Dr. Adem Sözüer: Osman Kavala da Can Atalay da cezaevinden kaçsalar ‘meşru savunma’ olur; Ayşe Barım’a olan değil olmayan kanun uygulanıyor!

TIKLAYIN | AKP’li Başkan, yaşlı çiftin evine ayakkabılarıyla girdi; paylaşılan fotoğraf silindi, ayaklar kesilerek yeniden paylaşıldı

TIKLAYIN | “Oğuzhan Çakır’ın hakemliği bitirildi” iddiası

TIKLAYIN | Spor yazarları olaylı Galatasaray-Adana Demirspor maçını yorumladı: Bütün bunlar bir tiyatro diyerek bir sanat dalına ve emekçilerine hakaret edecek değilim

TIKLAYIN | Brüksel’deki belediye seçimini Türk aday kazandı

 

Related Posts

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına kaç gün kaldı? LGS sınav yerleri açıklandı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için başvurular 16 Nisan tarihinde sona erdi. 2025 yılında sınava katılacak olan ortaokul 8. sınıf öğrencileri, şimdi gözlerini sınav tarihi ve giriş belgelerine çevirmiş durumda. Peki, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına kaç gün kaldı? LGS sınav yerleri açıklandı mı?

Atılım Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni büyütüyor: ‘Yalnızca fiziksel bir genişleme değil’

Üniversitenin tıp fakültesini büyüteceklerini duyuran Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, “Bu yeni yapı, yalnızca fiziksel bir genişleme değil, aynı zamanda teknolojik donanım ve eğitim kalitesi açısından da önemli bir atılım niteliği taşıyor” dedi.

Kariyer planlamasında parayı değil kişisel gelişimi önemsiyorlar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Türkiye genelindeki Bilim ve Sanat Merkezleri’nde (BİLSEM) eğitim alan öğrencilerin kariyer gelişimlerinin incelenmesine yönelik araştırma yapıldı. Buna göre öğrencilerin, kariyer planlamasında maddi kazanç yerine kişisel gelişimlerine öncelik verdikleri belirlendi.

İstanbul’da 4 okul deprem riski nedeniyle boşaltıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki Silivri merkezli depremin ardından İstanbul’da 4 okulun deprem riski nedeniyle boşaltıldığını açıkladı. Bu okullardan 3’ünün tarihi yapı statüsünde olduğu belirtildi.

İstanbul’da ilk ders… ‘Afet Farkındalığı Eğitimi’

İstanbul’da 23 Nisan’da meydana gelen depremlerin ardından kent genelinde tüm resmi ve özel okullarda eğitim öğretime iki gün ara verilmişti. Hafta sonuyla birleşen aranın ardından dün sabah yeniden açılan okullarda ilk ders ‘Afet Farkındalığı Eğitimi’ oldu. Bu kapsamda İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan video, kentteki bütün sınıflarda ilk ders saatinde öğrencilere izletildi.

Boşanmalardaki Artışın Nedeni: Anlaşılmayan Beklentiler

Anlaşılmayan beklentiler boşanmaları artırdı Aile Danışmanı Selver Yazıcı: “Boşanan insanların birbirini tanımadan ve beklentilerini anlamadan evlilik kurduklarını anlıyoruz” “2023’te 173 bin olan boşanma sayısı 2024’te 187 bin oldu” “Boşanmaların …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir