Bilim dünyası yanıtladı: Depremler, uçak kazalarını tetikliyor mu?

Japonya’daki Depremler ve Uçak Kazaları Arasında Bir Bağlantı Var mı?

Bilim insanları, son zamanlarda Japonya’da meydana gelen depremler ve uçak kazaları arasında potansiyel bir ilişki olup olmadığını inceledi ve yapılan araştırmalar sonucunda, bu iki olayın birbirinden bağımsız olduğu konusunda hemfikir oldu.

2024 yılının ilk günlerinde Japonya, büyük bir felaketle sarsıldı. 1 Ocak’ta Suzu şehrine yakın bir noktada meydana gelen 7.5 büyüklüğündeki deprem, tsunamiye neden olarak büyük bir yıkıma ve 241 kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Ertesi gün ise Tokyo’daki Haneda Havalimanı’nda Japan Havayolları’na ait bir uçak, pistte başka bir uçağa çarpıp beş kişinin ölümüyle sonuçlanan bir kaza geçirdi.

Milliyet’in haberine göre, ardından depremler ve uçak kazaları arasında olası bir bağlantı tartışmaları başladı. Bazı teoriler, depremlerin ardından meydana gelen manyetik dalgalanmaların uçak kazalarını tetikleyebileceğini iddia etti. Ancak, bu iddialar bilim dünyasında geniş çapta tartışıldı ve uzmanlar, bu iki olay arasında doğrudan bir ilişki olmadığını belirtti.

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Şerif Barış, Japonya’daki depremlerle uçak kazaları arasında bir bağlantı olup olmadığı konusunda verdiği bilimsel görüşte, her iki olayın da birbirinden bağımsız olduğunu ve elektromanyetik dalgaların uçak kazalarını tetiklediğine dair herhangi bir kanıt olmadığını belirtti. Barış, depremlerin doğal süreçler olduğunu ve uçak sistemlerini etkileyecek elektromanyetik dalgaların oluşmadığını vurguladı. Ayrıca, depremlerle uçak kazalarını ilişkilendiren teorilerin, genellikle depremlerin doğasını anlamayan kişiler tarafından ortaya atıldığını ve yanıltıcı olduğunu ifade etti.

Prof. Barış, aslında depremlerin ve uçak kazalarının farklı dinamiklere sahip olaylar olduğunu ve bu iki olay arasında doğrudan bir nedensel ilişki kurmanın bilimsel olarak doğru olmadığını belirtti. Doğal afetlerin ve teknik arızaların karıştırılmasının, özellikle depremlerin doğasını bilmeyenler tarafından yapılan bir hata olduğunu vurguladı.

 

Kuantum bilgisayarlar tüm şifreleri kırabilir mi? – Prof. Zafer Gedik anlatıyor

Related Posts

Rusya, Ukrayna’daki Polonya büyükelçiliğini vurdu

Rusya’nın Kiev’e düzenlediği son saldırıda Polonya Konsolosluğu da hedef oldu. Polonya Dışişleri Bakanı, tüm personelin güvende olduğunu açıkladı ancak Ukrayna’nın acil hava savunma desteğine ihtiyacı olduğunu vurguladı. Aynı gün 539 İHA ve 11 füze fırlatıldı, en az 20 kişi yaralandı.

İsrail, yine insani yardım için bekleyen Filistinlileri vurdu! 16 ölü, 90 yaralı

İsrail, uluslararası hukuku hiçe sayarak Filistinlilere yönelik katliamlarına devam ediyor. İsrail ordusu, bugün yine insani yardım almak için bekleyen sivilleri vurdu. Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinin güneyindeki Tahlia Kavşağı’nda …

MHP’li Adan’dan AKP’li vekillere tepki: Nereye gidiyorsunuz arkadaş, ayıp ya!

MHP’li Adan’dan AKP’li vekillere tepki: Nereye gidiyorsunuz arkadaş, ayıp ya!

Pakistan Başbakanı Şerif’ten İran Büyükelçiliğine taziye ziyareti

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, İsrail’in 13 Haziran’da İran’a düzenlediği saldırıların ardından İslamabad’daki İran Büyükelçiliğine taziye ziyaretinde bulundu. Şerif, “İran halkının bu zorlu günlerinde yanlarında olduklarını” ifade etti.

Trump: İsrail, Gazze’de 60 günlük ateşkesi kabul etti

Trump: İsrail, Gazze’de 60 günlük ateşkesi kabul etti

100 kişinin hayatını kaybettiği deprem davasının bilirkişi raporu 2.5 yıl sonra geldi

Hatay’da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 100 kişinin hayatını kaybettiği Süleyman Mutlu Apartmanı’na ilişkin ilk bilirkişi raporu, depremin üzerinden iki buçuk yıl geçtikten sonra soruşturma dosyasına girdi.