ABD’yi tedirgin eden gemi ziyareti! ‘Kazan’ Küba’dan ayrıldı

Rusya’nın en üst düzey nükleer denizaltısı Kazan, Korshakov füze fırlatma fırkateyni ile birlikte Havana limanından ayrıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya’nın envanterinde bulunan savaş gemilerinin Küba’ya ulaştığını belirterek, “Amiral Gorshkov firkateyni, nükleer denizaltı Kazan, kurtarma römorkörü Nikolai Chiker ve tanker Akademik Pashin bir ziyaret için Küba’ya geldi. Rus heyetine Donanma Ana Karargahı operasyon departmanı başkanı Koramiral M.A. Neupokoev başkanlık ediyor” açıklamasını yapmıştı. Havana Limanı’na demirleyen gemiler arasında nükleer enerjiyle çalışan denizaltı Kazan vardı.

KAZAN İLE İLGİLİ DETAY BİLİNMİYOR

Nükleer güce sahip bir seyir füzesi denizaltısı olan Kazan, gizlilik ve saldırı yetenekleri nedeniyle ABD ve NATO ordularını yıllardır endişelendiren yeni bir sınıfa ait ve hakkında çok az detay biliniyor.

Kazan’ın yanı sıra üç Rus gemisi de, Karayipler’de eş zamanlı olarak yapılacak büyük bir hava ve deniz tatbikatında 5 gün boyunca Küba karasularında kaldı.

Kübalılar Rus donanmasını uğurladı. AFP o anları dünyaya servis etti.

ABD’Yİ TEDİRGİN ETMİŞTİ

ABD basını gemilerin Florida kıyılarının 200 mil açığında bulunduğunun altını çizerken yaşananlar Küba Füze Krizi’ni hatırlatmıştı. ABD’nin füze konuşlandırmasına karşılık olarak 1962’de Sovyetler Birliği, Küba’ya balistik füze göndererek karşılık vermiş ve bu olay dünyayı nükleer savaşın eşiğine getirmişti.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx