Ağızdan nefes almak sadece boğazı kurutmuyor! Dişleri de çürütüyormuş, iki kat riskli

Diş Sağlığı İçin Dikkat Edilmesi Gereken 5 Zararlı Alışkanlık

Düzenli diş bakımı yapmak kadar, günlük yaşamda dikkat etmemiz gereken alışkanlıklar da diş sağlığımızı büyük ölçüde etkileyebilir. İşte dişleri olumsuz etkileyen 5 zararlı alışkanlık:

1- Dişleri araç olarak kullanmak

Dişleri paket açmak veya şişe kapaklarını çevirmek için kullanmak, dişlerde çentiklere, çatlaklara veya kırıklara yol açabilir. Dişleri alet olarak kullanırken kazara kayma olabilir bu da diş etinde yırtılmalara veya tahrişe neden olabilir.

2- Ağızdan nefes almak

Ağızdan nefes almak zamanla ağız sağlığınıza zarar verebilir. Asitleri nötralize edecek yeterli tükürük olmadan ağzınız mine aşınmasına, çürüklere ve diş eti iltihabına eğilimli hale gelir.

3- Beyazlatıcı ürünler kullanmak

Evde beyazlatma ürünleri kullanışlı olsa da uzmanlar bunların profesyonel gözetim altında kullanılmasını öneriyor. Özellikle mağazadan satın alınan jeller veya bantlarla yapılan aşırı beyazlatma, diş minesinin incelmesine, hassasiyete ve tahriş olmuş diş etlerine yol açabilir.

4- Sık sık atıştırma yapmak

Uygun bakım yapılmadan sık sık atıştırmak çürüklere, diş eti iltihabına ve mine aşınmasına ve zamanla diş eti çekilmesi veya hatta kök açığa çıkması gibi daha ciddi sorunlara yol açabilir. Her atıştırmalık, özellikle şeker veya karbonhidrat oranı yüksek olanlar, ağzınızdaki bakterileri besler.

5- Diş gıcırdatma

Farkında olmayabilirsiniz ama gece diş gıcırdatmak, diş minesi yavaş yavaş aşınabilir. Zamanla, ısırma yüzeylerini düzleştirebilir, kırıklara neden olabilir, dişleri kısaltabilir ve diş eti çekilmesine veya çene ekleminde ve çevresindeki kaslarda rahatsızlık veya ağrı olan TMJ ağrısı olarak bilinen temporomandibular eklem ağrısına yol açabilir.

Related Posts

Şanlıurfa’da Trafik Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde otomobil ile traktörün kafa kafaya çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. Olayla ilgili jandarma işlem başlattı.

Aşırı sıcaklarda kalp krizi riski artıyor

Prof. Dr. Emre Durakoğlugil, yaz aylarında artan sıcaklıkların kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Durakoğlugil, sıcak havaların kalbin iş yükünü önemli ölçüde artırdığına vurgu yaparak, “Bu durum kalp krizlerini tetikliyor, özellikle risk grubundaki kişiler için tehlike çanları çalıyor” dedi.

Sağlık Bakanlığı: 3,7 milyon kişi ‘normal’ kilo aralığının üzerinde

Sağlık Bakanlığı, ‘İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa’ kampanyasının 7’nci haftası sonunda 6,5 milyon kişinin boy ve kilo ölçümlerinin gerçekleştirildiğini, 3 milyon 792 bin 730 kişinin vücut kitle indeksi ‘normal’ kilo aralığının üzerinde çıktığını açıkladı.

Alzheimer’a umut olacak keşif!

Alzheimer hastalığında umut olabilecek keşif…Prof. Dr. Konuk, “Sıradaki hedefimiz, bu mekanizmayı düzenleyecek mümkünse bitkisel bir molekül bulmak. Başarırsak, o kişi Alzheimer’a yakalanmayacak.” dedi.

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Karpuzun çekirdeğini çöpe atmayın! Meğer şifa deposuymuş

Karpuz çekirdeğinin bir çok faydası olduğunu biliyor muydunuz? Ayıklanarak çöpe atılan çekirdeklerin meğer çok faydası bulunuyormuş.