Aşırı sıcaklarda kalp krizi riski artıyor

Sıcak Hava Kalp Krizi Riskini Arttırıyor!

Yapılan araştırmalar, sıcak dalgalarının kalp krizi riskini arttırdığını ortaya koydu. Uzmanlar bu konuda uyarılarda bulunuyor.

Sıcak Hava Kalp Krizini Tetikliyor

Uzmanlar, vücut ısısını dengelemek için sıcak havalarda kalbin daha hızlı çalıştığını belirtiyor. Sıcak hava, deri altındaki damarları genişleterek kan akışını artırır. Bu durum kalbin normalden daha fazla çalışmasına yol açar ve özellikle kalp-damar hastalığı olan kişilerde risk oluşturabilir.

Kalp damar hastalığı, hipertansiyon, diyabet, kronik böbrek yetmezliği, kalp yetersizliği veya by-pass geçmişi olan kişilerde riskin daha yüksek olduğu belirtiliyor.

Sıvı ve Mineral Kaybı Riski

Terleme ile birlikte vücuttan su ve tuzun kaybolduğunu vurgulayan uzmanlar, yeterli sıvı alınmazsa tansiyon düşüklüğü, bayılma ve ciddi ritim bozukluklarının yaşanabileceği uyarısında bulunuyor.

Egzersiz ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sıcak yaz günlerinde yoğun fiziksel aktivitenin kalp krizi riskini artırabileceğine dikkat çeken uzmanlar, spor yaparken güneşin en dik olduğu saatlerden kaçınılması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, ilaçların düzenli kullanımı, yeterli sıvı tüketimi ve aşırı fiziksel aktivitelerin sıcak saatlerde yapılmaması gerektiği vurgulanıyor.

Belirtileri Ciddiye Alın

Eğer nefes darlığı, göğüs ağrısı, çarpıntı, baş dönmesi gibi belirtiler hissedilirse vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiği üzerinde duruluyor. Özellikle kalp hastaları ve ileri yaş grubundaki bireylerin dikkatli olması gerekiyor.

Related Posts

Sağlık Bakanlığı: 3,7 milyon kişi ‘normal’ kilo aralığının üzerinde

Sağlık Bakanlığı, ‘İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa’ kampanyasının 7’nci haftası sonunda 6,5 milyon kişinin boy ve kilo ölçümlerinin gerçekleştirildiğini, 3 milyon 792 bin 730 kişinin vücut kitle indeksi ‘normal’ kilo aralığının üzerinde çıktığını açıkladı.

Alzheimer’a umut olacak keşif!

Alzheimer hastalığında umut olabilecek keşif…Prof. Dr. Konuk, “Sıradaki hedefimiz, bu mekanizmayı düzenleyecek mümkünse bitkisel bir molekül bulmak. Başarırsak, o kişi Alzheimer’a yakalanmayacak.” dedi.

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Karpuzun çekirdeğini çöpe atmayın! Meğer şifa deposuymuş

Karpuz çekirdeğinin bir çok faydası olduğunu biliyor muydunuz? Ayıklanarak çöpe atılan çekirdeklerin meğer çok faydası bulunuyormuş.

Genç yaşlarda omurgasına özen gösteren kadınların 50 yaş sonrası rahat geçiyor

Omurga, vücudu birbiriyle devamlı iletişim halindeki kaslar sayesinde ayakta tutan bir sistemdir. Ana yapısını kemik-iskelet, bunlara hareket kabiliyeti veren eklemler ve güç üreten kaslar oluşturur. Uzm. Dr. Ayşe Yener Güçlü, kadınlarda görülen omurga rahatsızlıkları hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.

Bayramda artan et ve tatlı tüketimi sağlık sorunlarına neden oluyor

Kurban Bayramı’nda artan et ve tatlı tüketiminin, kalp, diyabet ve böbrek hastaları ile yaşlılar için ciddi sağlık riskleri oluşturabileceğini belirten Diyetisyen Ceren Kaplan, bayramda sağlıklı beslenmek için dikkat edilmesi gereken püf noktalarını paylaştı. Et ve tatlıların aşırı tüketiminin nasıl tehlikeli olabileceği ve bu süreçte sağlık korunarak keyifli bir bayram geçirilmesi için öneriler sunuldu.