Dilan Polat cezaevinde kalmak istiyor: Korkuyorum…

Hakkında açılan kara para aklama soruşturmasından tutuklu bulunan sosyal medya fenomeni Dilan Polat’ın adli tıp raporu Bakırköy Başsavcılığı’na gönderildi. Raporda, Polat’ın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Adli Psikiyatri servise yatırılması gerektiği belirtildi. Gelişmelerin ardından konuşan Dilan Polat’ın avukatı Hüseyin Kaya, Polat’ın korktuğunu söyledi.

YENİ BİR DİLEKÇE VERDİLER

Odatv’ye konuşan Avukat Hüseyin Kaya, Dilan Polat’ın tutukluluğu süresince daha önce kaldığı hastanede bu kez kalmak istemediğini, kendisine oradaki hastalardan çekindiğini, korktuğunu söylediğini aktardı. Avukat Kaya, Polat’ın çekincesi ve korkuları doğrultusunda bugün bir dilekçe verdiklerini de kaydetti.

‘CEZAEVİNDE KALMAK İSTİYOR’

Söz konusu dilekçede Avukat Hüseyin Kaya, Dilan Polat’ın kendi isteğiyle cezaevinde kalmak istediğini ve durumunun iyi olduğunu belirttiğini aktararak, “Müvekkilin herhangi bir hastaneye yatırılmaması kendi özgür iradesiyle cezaevi koşullarında tutukluluğun sürdürülmesi talebinin kabul edilmesi noktasında gereğini saygılarımla müvekkil adına talep ederim” ifadelerine yer verdi.

Dilan Polat’ın dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

“Müvekkilin sağlık sorunları nedeniyle heyete ve Adlı Tıp değerlendirilmesi neticesinde verilen hastane tedavisine gerek olmadığı kendisini iyi hissettiği ve tutukluluğun cezaevi koşullarında sürdürülmesini talep ettiğini belirtmek isteriz.

Daha önce tutukluluk kararı ve tutukluluğun aksa sürdürülmesi nedeniyle ve uzun zaman geçmesi oluşturduğu bir duygusal psikolojik kriz sonrasında kendisine zarar vermiştir. Geçen sürede konunun hukuken kendisine anlatılması, kendisinin meseleyi idrak edip tefekkür etmesi neticesinde bir sorunu olmadığını, cezaevi koşullarında yedi aydır yaşadığı gibi bundan sonra da yaşayabilme halinin mevcut olduğunu söylemektedir.

Tedavi edilip edilmeme hakkı anayasa gereği kişiye tanınmış seçimlik serbest bir haktır, hayati tehlike olmadığı zaten tespit edilmiştir, bunun dışında bireyin iradesi önemlidir.

Yukarıdaki nedenler uyarınca müvekkilin herhangi bir hastaneye yatırılmaması, kendi özgür iradesiyle cezaevi koşullarında tutukluluğun sürdürülmesi talebinin kabul edilmesi noktasında gereğini saygılarımla müvekkil adına talep ederim”

RABİA ÇATAKLI İDDİASI

Öte yandan Dilan Polat’ın daha önce Bakırköy’de kaldığı dönemde geçen sene annesini 116 parçaya ayırıp kendi serçe parmağını koparıp yiyen Rabia Çataklı ile aynı koğuşta kaldığı iddia edildi. Polat’ın geçtiğimiz sefer de bu sebeple Bakırköy’den dilekçe vererek erken ayrıldığı ve bu kez sevkinin gerçekleşmesi durumunda Çataklı ile kalacağı iddia edildi.

Söz konusu iddiaya dair Avukat Hüseyin Kaya, Dilan Polat’ın henüz kiminle kalacağının belirlenmediğini ancak Polat’ın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Adli Psikiyatri servisinde yatanlardan genel olarak korktuğunu ifade ettiğini belirtti.

HENÜZ BAKIRKÖY’E GİTMEDİ

Öte yandan Avukat Kaya, sevkin henüz gerçekleşmediğini ve Dilan Polat’ın hala cezaevinde olduğunu kaydetti.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx