Diyarbakır’da Her Cuma Ücretsiz Sağlık Taramaları Yapılıyor

Diyarbakır’da Her Cuma Ücretsiz Sağlık Taramaları

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, 2022 yılından bu yana 17 ilçedeki en kalabalık camilerin önünde her cuma günü saat 10.30 ile 14.30 arasında ücretsiz sağlık taramaları düzenliyor.

“Her Yaş Grubuna Yönelik Taramalar”

Stantlarda yapılan ölçümler sonucunda acil müdahale gerektiren durumlar tespit edilirse, 112 sağlık ekiplerine bilgi veriliyor. Uzm. Dr. Kılıç, “Hatta bazen özellikle acil müdahale gerektiren durumları belirlediğimizde hastaları 112 aracılığıyla hastanelerin acil servislerine yönlendiriyoruz. Tansiyon yüksekliği, kan şekeri düşüklüğü gibi durumlarda acil müdahale gerekebilir ve bu durumlarda vatandaşlarımızı hastanelere yönlendiriyoruz. Taramalar, her yaş grubundan vatandaşımıza yöneliktir. Her Cuma günü saat 10.30 ile 14.30 arasında cami stantlarında yapılan bu ücretsiz taramalara tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

  • Astım
  • KOAH
  • Kalp sağlığı
  • Yaşlı sağlığı
  • İnme
  • Kas iskelet hastalıkları
  • Diyabet
  • Obezite

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MEHMET ALİ KAYA – Sağlık

Related Posts

Aşırı sıcaklarda kalp krizi riski artıyor

Prof. Dr. Emre Durakoğlugil, yaz aylarında artan sıcaklıkların kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Durakoğlugil, sıcak havaların kalbin iş yükünü önemli ölçüde artırdığına vurgu yaparak, “Bu durum kalp krizlerini tetikliyor, özellikle risk grubundaki kişiler için tehlike çanları çalıyor” dedi.

Sağlık Bakanlığı: 3,7 milyon kişi ‘normal’ kilo aralığının üzerinde

Sağlık Bakanlığı, ‘İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa’ kampanyasının 7’nci haftası sonunda 6,5 milyon kişinin boy ve kilo ölçümlerinin gerçekleştirildiğini, 3 milyon 792 bin 730 kişinin vücut kitle indeksi ‘normal’ kilo aralığının üzerinde çıktığını açıkladı.

Alzheimer’a umut olacak keşif!

Alzheimer hastalığında umut olabilecek keşif…Prof. Dr. Konuk, “Sıradaki hedefimiz, bu mekanizmayı düzenleyecek mümkünse bitkisel bir molekül bulmak. Başarırsak, o kişi Alzheimer’a yakalanmayacak.” dedi.

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Karpuzun çekirdeğini çöpe atmayın! Meğer şifa deposuymuş

Karpuz çekirdeğinin bir çok faydası olduğunu biliyor muydunuz? Ayıklanarak çöpe atılan çekirdeklerin meğer çok faydası bulunuyormuş.

Genç yaşlarda omurgasına özen gösteren kadınların 50 yaş sonrası rahat geçiyor

Omurga, vücudu birbiriyle devamlı iletişim halindeki kaslar sayesinde ayakta tutan bir sistemdir. Ana yapısını kemik-iskelet, bunlara hareket kabiliyeti veren eklemler ve güç üreten kaslar oluşturur. Uzm. Dr. Ayşe Yener Güçlü, kadınlarda görülen omurga rahatsızlıkları hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.