Dünyaca Ünlü Şirket Satıldı

Dünyaca ünlü havacılık sektörü üreticileri arasında yer alan Spirit AeroSystems 4,7 milyar dolara satın alındı.

ABD’li uçak üreticisi Boeing, Spirit AeroSystems’i satın almak için anlaşmaya vardığını açıkladı. Anlaşma, hisse başına 37,25 dolar değerle yaklaşık 4,7 milyar dolar tutarında olduğu açıklandı.

Spirit AeroSystems’ın net borcunu da içeren toplam anlaşma değeri yaklaşık 8,3 milyar dolar olarak belirtildi. Kansas merkezli Spirit AeroSystems, Boeing uçakları için parça üretiyor.

Merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kansas eyaletinde bulunan Spirit AeroSysteös, Boeing uçakları için parçalar üretiyor.

5 Ocak’ta şirketin ürettiği ‘Boeing 737 Max 9’ tipi yolcu uçağı, ABD’de havadayken gövdesinden bir parçanın kopması nedeniyle acil iniş yapmıştı.

Eleştirilerin hedefindeki Boeing’in satın alımla kalite sorunlarını ortadan kaldırmak istediği düşünülüyor.

Pazar günü Spirit’in yönetim kurulu ve Morgan Stanley anlaşmayı onaylayarak, 2014 yılında pozisyonundan çıkan Onex hariç hissedarların yaklaşık 4 milyar dolarlık Boeing hissesi almasının önünü açtı. Bu anlaşma, çekirdek Spirit fabrikalarının ve bazı ek varlıkların Boeing’e geri satılmasıyla sonuçlanacak. Konsolidasyon, uçak talebinin arttığı bir dönemde gerçekleşiyor ve her iki şirketi de sektörün ihtiyaçlarını daha iyi karşılayacak şekilde konumlandırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx