İktidar ve muhalefet KKTC’de. Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yılı kutlanıyor

20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Harekatta hayatını kaybeden Mehmetçikler, minnet ve saygıyla anılıyor. KKTC’deki törenler, Lefkoşa’da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda gerçekleştirilen resmi geçitle başladı.

Dün Ada’ya gelen CHP lideri Özgür Özel ve İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu’nun yanı sıra törenlere MHP lideri Devlet Bahçeli de katıldı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sabah saatlerinde Lefkoşa’ya ulaştı.

Erdoğan, Ercan Havalimanı’nda KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından resmi bir törenle karşılandı. Karşılama sırasında KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da hazır bulundu.

Erdoğan’ın yanı sıra, Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da KKTC’ye geldi.

Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile birlikte Atatürk Anıtı’nı ziyaret etti. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunduktan sonra, Erdoğan anıta çelenk bıraktı. Anıt Özel Defteri’ni imzalayan Erdoğan, şu ifadeleri kaydetti:

“Bu özel gün, Kıbrıs Türklerinin haklı gururunu ve özgürlüğünü simgeliyor. Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıldönümünde, şehitlerimizi rahmetle anıyor ve bu topraklarda barışın ve huzurun daim olması için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz.”

Ayrıntılar geliyor

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir