İsrail ordusu, Gazze’nin güneyinde 8 askerinin öldüğünü doğruladı

İsrail ordusu, Filistin’in Gazze Şeridi’nde yaşanan çatışmalarda 8 askerinin öldüğünü doğruladı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Gazze’yi yöneten Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Refah kentinin batısında yer alan Tel es-Sultan’daki Es-Suudi bölgesine giren İsrail askeri aracına karma pusu kurulduğu ve “Yasin 105” roketleriyle hedef alındığı açıkladı.

İsrail askerlerinden ölenlerin ve yaralananların olduğu ifade edilen açıklamada, bölgeye İsrail’e ait kurtarma ekiplerinin ulaştığı, bu zırhlı personel taşıyıcının da “Yasin 105” roketleriyle vurulduğu ve içindeki askerlerin öldüğü kaydedildi.

Kassam Tugayları’ndan yapılan bir diğer açıklamada da İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri’yle beraber İsrail’in güneyindeki Sofa askeri mevzisinin bombalandığı belirtildi.

Daha sonra İsrail ordusundan yazılı açıklamada, Gazze’nin güneyindeki çatışmalarda, biri 601’inci İstihkam Taburu bölük komutan yardımcısı olmak üzere 8 askerin öldürüldüğü aktarıldı.

Askerlerin Gazze’nin güneyinde öldürüldükleri yere ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi.

Öte yandan Yedioth Ahronot gazetesinin haberinde, söz konusu askerlerin Refah’a bağlı Tel es-Sultan Mülteci Kampı yakınlarında zırhlı bir araçla ilerledikleri sırada, yola döşenen bir patlayıcının infilak etmesi sonucu öldükleri bilgisi geçildi.

Gazze Şeridi’ne saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023’ten bu yana ölen İsrail askerlerinin sayısı 306’sı karadan işgal sürecinde olmak üzere 658’e yükseldi. Saldırılarda ayrıca 1936’sı karadan işgal sürecinde olmak üzere 3 bin 835 İsrail askeri de yaralandı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx