İsrail Polisi, İsrailli Esirlerin Geri Getirilmesi İçin Yapılan Gösteriye Müdahale Etti

İsrail polisi, Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirlerin geri getirilmesi ve Binyamin Netanyahu başbakanlığındaki hükümetin istifası talebiyle Batı Kudüs’te düzenlenen gösteriye TOMA ve atlı birliklerle müdahale etti.

İsrailli esirlerin getirilmesi için anlaşma imzalanması çağrısının yapıldığı, Netanyahu hükümetine karşı Batı Kudüs’teki İsrail meclisi önünde düzenlenen protestoya on binlerce kişi katıldı. Protestocular, üzerinde “Esir takası anlaşmasını kabul edin”, “Seçimler hemen şimdi”, “Sen başbakansın, sen suçlusun” yazılı pankartlar taşırken, hükümet aleyhine slogan attı. Göstericilerin bir kısmı dağılmaya başlarken, bir kısmı da Başbakan Netanyahu’nun Batı Kudüs’teki konutuna doğru yürüyüşe geçti.

NETANYAHU’NUN KONUTU ÖNÜNDE ATEŞ YAKTILAR

Ellerindeki İsrail bayrakları ve pankartlarla Batı Kudüs’teki Gazze Caddesi’nde (Azza Street) bulunan Netanyahu’nun konutu önüne gelen göstericiler burada ateş yaktı, hükümeti protesto etmeye devam etti. Polis, dağılmaları yönünde yaptığı çağrının ardından gruba atlı birlik ve TOMA ile müdahale etti, en az 5 kişiyi gözaltına aldı. Bölgede yaşanan olayda en az 3 kişi de yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx