Prof. Dr. Hilmi Apak: Çocuklarda yetersiz beslenme IQ düşüklüğüne sebep oluyor

Kan Hastalıkları ve Çocuklar Üzerindeki Etkileri

Meral Karadağ’ın sunumuyla ekrana gelen “İyileşme Burada Başlar” programına katılan Prof. Dr. Hilmi Apak, Türkiye’deki çocuklarda sıkça rastlanan kan hastalıkları hakkında çarpıcı bilgiler paylaştı. Anemi gibi demir eksikliği ve hemofili gibi konularda önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de Kan Hastalıklarının Durumu

Prof. Dr. Hilmi Apak’a göre Türkiye’de en yaygın kan hastalığı anemi. Demir eksikliğinin çocuklarda sıkça görülen bir sorun olduğunu belirten Apak, demir eksikliğinin ana belirtisinin iştahsızlık olduğunu söyledi. Ayrıca, hastalığın ilerleme aşamasında solukluk gibi belirtilerin ortaya çıktığını vurguladı.

Farkındalık Eksikliği

Demir eksikliğinin toplum genelinde yaygın olduğunu ancak herkesin anemi olmadığını belirten Apak, “Toplumun %60’ında demir eksikliği görülüyor ancak anemi durumu yok” diyerek farkındalık eksikliğine dikkat çekti. Ayrıca, çocukların gelişim döneminde protein alımının önemine değinerek her öğünde protein tüketiminin önemine vurgu yaptı.

Sağlık Kontrolleri Önemli

Programda hemofili hastalığına da değinen Apak, bu rahatsızlığın kan pıhtılaşma sorunu olduğunu belirtti. Hemofili belirtilerinin eklem içi kanamalar, burun kanamaları ve uzun süren adet dönemleri olduğunu söyleyen Apak, düzenli sağlık kontrollerinin önemini vurgulayarak, “Çocuğunuzu rutin olarak kontrol ettirin, hastalandığında değil” uyarısında bulundu.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.

  • Reklamdır

Related Posts

Aşırı sıcaklarda kalp krizi riski artıyor

Prof. Dr. Emre Durakoğlugil, yaz aylarında artan sıcaklıkların kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Durakoğlugil, sıcak havaların kalbin iş yükünü önemli ölçüde artırdığına vurgu yaparak, “Bu durum kalp krizlerini tetikliyor, özellikle risk grubundaki kişiler için tehlike çanları çalıyor” dedi.

Sağlık Bakanlığı: 3,7 milyon kişi ‘normal’ kilo aralığının üzerinde

Sağlık Bakanlığı, ‘İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa’ kampanyasının 7’nci haftası sonunda 6,5 milyon kişinin boy ve kilo ölçümlerinin gerçekleştirildiğini, 3 milyon 792 bin 730 kişinin vücut kitle indeksi ‘normal’ kilo aralığının üzerinde çıktığını açıkladı.

Alzheimer’a umut olacak keşif!

Alzheimer hastalığında umut olabilecek keşif…Prof. Dr. Konuk, “Sıradaki hedefimiz, bu mekanizmayı düzenleyecek mümkünse bitkisel bir molekül bulmak. Başarırsak, o kişi Alzheimer’a yakalanmayacak.” dedi.

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Karpuzun çekirdeğini çöpe atmayın! Meğer şifa deposuymuş

Karpuz çekirdeğinin bir çok faydası olduğunu biliyor muydunuz? Ayıklanarak çöpe atılan çekirdeklerin meğer çok faydası bulunuyormuş.

Genç yaşlarda omurgasına özen gösteren kadınların 50 yaş sonrası rahat geçiyor

Omurga, vücudu birbiriyle devamlı iletişim halindeki kaslar sayesinde ayakta tutan bir sistemdir. Ana yapısını kemik-iskelet, bunlara hareket kabiliyeti veren eklemler ve güç üreten kaslar oluşturur. Uzm. Dr. Ayşe Yener Güçlü, kadınlarda görülen omurga rahatsızlıkları hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.