Sivilceye karşı aşı yolda

Sivilceye Karşı Aşı Geliştiriliyor: Fransız İlaç Şirketinden Çığır Açan Buluş

Bir Fransız ilaç firması, sivilceye karşı aşı geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. MRNA teknolojisi kullanılarak üretilen aşıda, hücrelere genetik talimatlar taşıyan bir molekül kullanılıyor. Bu sayede vücut, sivilceye neden olan bakterilerin ürettiği proteinlere karşı bağışıklık tepkisi gösteriyor ve savunma sistemi güçleniyor.

2027’ye Kadar Sürecek Denemeler

Aşının deneme aşaması henüz çok erken safhada olup, 2024 Nisan’ında başlayan denemelerin 2027’ye kadar sürmesi planlanıyor. Eğer denemeler başarılı olursa, bu aşı sivilce tedavisinde devrim yaratacak ilk ürün olacak.

Çığır Açan Buluş

Fransız ilaç firmasının çalışanları, bu aşının sivilce tedavisinde çığır açıcı bir adım olduğunu belirtiyor. Halihazırdaki yöntemlere kıyasla daha etkili ve yan etkileri daha az bir alternatif olarak değerlendiriliyor.

Sivilce Tedavisi ve Sorunu

Sivilce tedavisinde genellikle doğum kontrol hapları veya antibiyotikler kullanılmaktadır. Ancak retinoid kremler veya jellerin cilt kuruluğu, tahriş ve psikolojik rahatsızlıklara yol açabileceği biliniyor. Aşının etkisi ve kullanım sıklığı hakkında henüz net bilgi bulunmamaktadır. Sivilce sorunu genellikle 11 ile 30 yaş arasındaki bireylerin %95’ini etkilemektedir.

Related Posts

Aşırı sıcaklarda kalp krizi riski artıyor

Prof. Dr. Emre Durakoğlugil, yaz aylarında artan sıcaklıkların kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Durakoğlugil, sıcak havaların kalbin iş yükünü önemli ölçüde artırdığına vurgu yaparak, “Bu durum kalp krizlerini tetikliyor, özellikle risk grubundaki kişiler için tehlike çanları çalıyor” dedi.

Sağlık Bakanlığı: 3,7 milyon kişi ‘normal’ kilo aralığının üzerinde

Sağlık Bakanlığı, ‘İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa’ kampanyasının 7’nci haftası sonunda 6,5 milyon kişinin boy ve kilo ölçümlerinin gerçekleştirildiğini, 3 milyon 792 bin 730 kişinin vücut kitle indeksi ‘normal’ kilo aralığının üzerinde çıktığını açıkladı.

Alzheimer’a umut olacak keşif!

Alzheimer hastalığında umut olabilecek keşif…Prof. Dr. Konuk, “Sıradaki hedefimiz, bu mekanizmayı düzenleyecek mümkünse bitkisel bir molekül bulmak. Başarırsak, o kişi Alzheimer’a yakalanmayacak.” dedi.

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Karpuzun çekirdeğini çöpe atmayın! Meğer şifa deposuymuş

Karpuz çekirdeğinin bir çok faydası olduğunu biliyor muydunuz? Ayıklanarak çöpe atılan çekirdeklerin meğer çok faydası bulunuyormuş.

Genç yaşlarda omurgasına özen gösteren kadınların 50 yaş sonrası rahat geçiyor

Omurga, vücudu birbiriyle devamlı iletişim halindeki kaslar sayesinde ayakta tutan bir sistemdir. Ana yapısını kemik-iskelet, bunlara hareket kabiliyeti veren eklemler ve güç üreten kaslar oluşturur. Uzm. Dr. Ayşe Yener Güçlü, kadınlarda görülen omurga rahatsızlıkları hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.