Türkiye, bu yılın 4 ayında güneş gözlüğüne 103,1 milyon dolar harcadı

Güneş Gözlüğü İthalatı Arttı: Türkiye 2 Milyon 935 Bin 699 Adet Güneş Gözlüğü İçin 103 Milyon 135 Bin 862 Dolar Ödedi

Uzun süren kış mevsiminin ardından güneş gözlükleri tekrar raflardaki yerini aldı. Sonbaharın gelmesiyle birlikte güneş gözlükleri, en çok tercih edilen aksesuarlardan biri haline geldi. Farklı marka ve modellerle çeşitlilik sunulan güneş gözlükleri, tüketiciler arasında büyük ilgi görüyor.

Güneş gözlüklerine olan talep artışı Türkiye’nin ithalat rakamlarını da etkiliyor. İtalya ve Çin menşeili ürünlerin yanı sıra Tayland, Japonya, Güney Kore, İspanya ve Yunanistan gibi ülkelerin güneş gözlükleri de Türk tüketicileri tarafından tercih ediliyor.

En Çok Güneş Gözlüğü İtalya’dan Alınıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Özel Ticaret Sistemi’ne göre, geçen yıl 194 milyon 52 bin 672 dolar karşılığı, toplam 6 milyon 54 bin 275 adet güneş gözlüğü ithal edildi. Geçen yıl Türkiye’nin en çok güneş gözlüğünü İtalya’dan aldığı görüldü. İtalya’nın ardından Çin, Tayland, Japonya ve Güney Kore geliyor.

2024 yılında Türkiye, İtalya’dan 3 milyon 6 bin 702 adet güneş gözlüğü ithal ederken, bu ülkeye 126,1 milyon dolar ödedi. Aynı dönemde Çin’den ithal edilen 2 milyon 648 bin 44 adet güneş gözlüğü için ise 47,6 milyon dolar harcandı.

Geçen yıl Tayland’dan 114 bin 351, Japonya’dan 54 bin 219 ve Güney Kore’den 51 bin 94 adet güneş gözlüğü alındı.

Çin İthalat Lideri

Bu yılın ocak-nisan döneminde ise Türkiye, 103 milyon 135 bin 862 dolar karşılığında toplam 2 milyon 935 bin 699 adet güneş gözlüğü ithal etti. Bu dönemde en çok güneş gözlüğü ithalatı Çin’den gerçekleşirken, onu İtalya, Tayland, İspanya ve Yunanistan izledi.

Çin’den bu dönemde 1 milyon 294 bin 757 adet güneş gözlüğü alınırken, İtalya’dan 1 milyon 287 bin 410 adet güneş gözlüğü ithal edilerek 61,2 milyon dolar ödendi.

Ocak-nisan döneminde Tayland’dan 92 bin 827, İspanya’dan 60 bin 701 ve Yunanistan’dan ise 41 bin 284 adet güneş gözlüğü alındı. (AA)

Related Posts

Dünya Bankası’ndan kritik uyarı: Borç şeffaflığında reformlar yapılmalı

Dünya Bankası, “Radikal Borç Şeffaflığı” başlıklı rapor yayımladı. Raporda, borç şeffaflığı uygulamalarında köklü değişikliklerin gerekli olduğu belirtildi. Daha sıkı finansman ortamına yanıt olarak daha fazla gelişmekte olan ekonominin bütçe dışı ve …

Renkli kozmetikte bayrak değişimi

Türkiye’de renkli kozmetik alanında markalarından olan ve 80’den fazla ülkedeki güçlü iş hacmiyle dikkat çeken Flormar, gerçekleşen üst düzey atama ile uluslararası büyüme vizyonu doğrultusunda önemli bir adım attığını duyurdu. Markanın Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CMO) Tuba Altunterim, 1 Haziran 2025 itibarıyla Flormar’ın yeni CEO’su olarak görevine devam edecek.

Türksat 7A çalışmaları başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türksat 7A uydusunun çalışmalarına başlandığını açıkladı. 

İzmir’de toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden İZDENİZ AŞ ile Türkiye Denizciler Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri uzlaşmayla tamamlandı. Türk-İş’e bağlı sendika ile yapılan görüşmelerde, Genel-İş Sendikası ile daha önce …

AliExpress topun ağzında! Yasa dışı ürünler başına bela oldu

Avrupa Birliği, Çin merkezli alışveriş platformu AliExpress’i, yasa dışı ürünlerin satışına olanak sağladığı nedeniyle AB kurallarını ihlal etmekle suçladı. Çin merkezli e-ticaret ve teknoloji devi Alibaba’ya ait alışveriş platformu AliExpress’i …

Maaşlara rekor zam! İkramiye de arttı

Kocaeli’deki Ravago Kartepe ve Dilovası fabrikalarında gece saatlerine kadar süren sözleşme görüşmeleri sonrasında işçilerin maaşlarına yüzde 94 oranında zam yapıldığı duyuruldu. Böylece ortalama maaş 65 bin TL’ye yükselirken, ikramiye sayısı da …