İngiltere’de yapılan yeni bir araştırma, insan bedeninde ve derisinde bulunan akarların, yeniden beşerler üzerinde ürediğini ortaya koydu.
Uyurken yüzünüzde yahut bedeninizin rastgele bir yerinde sekiz bacaklı akarların yürümesi fikri size bir sinema sahnesi üzere gelebilir…
Ancak İngiltere’de yer alan Reading Üniversitesi’nde yapılan araştırmalar, 0.3 milimetre üzere gözle görünmekte zorlanılan akarların gen dizilimini ortaya çıkarırken, akarların tesirleri ve ömür şartları da incelendi.
Yapılan araştırmada tasa verici sonuçlar ortaya çıktı. Buna nazaran, akarların dış parazit olarak kıymetlendirilmek yerine insan bedenine girebilecek gen sistemine sahip olduğu belirlendi.
Uzmanlar, sekiz bacaklı akarların insan bedeninde hatta yüzünde ve saçlarında bile cinsel münasebete girebileceğini ortaya çıkardı.
ARAŞTIRMA SONUÇLARI YAYINLANDI
Araştırmacılar, yaptıkları çalışmada, DNA’larını tahlil ederek tuhaf çiftleşme alışkanlıklarını, beden özelliklerini ve evrimsel geleceklerini açıklamaya koyuldular.
Araştırmayı yürüten Dr Alejandra Perotti hususla ilgili yaptığı açıklamada “Bu akarların, gözenekler içinde korunaklı bir yaşama ahenk sağlamaları nedeniyle öteki benzeri tiplere nazaran farklı bir beden kesimi gen sistemine sahip olduğunu bulduk.” dedi.
Akarların, dış tehditlere maruz kalmadan izole bir biçimde yaşadıkları vurgulanırken, en az sayıda proteinle hayatta kalabildikleri belirlendi.
MELATONİNİ KULLANIYORLAR
Akarlar, omurgasızları geceleri faal hale getiren bir bileşik olan melatonin üretme yeteneklerini kaybetmiş olsalar da, insan derisinden salgılanan melatonin kullanarak akşam çiftleşme seanslarını başlatabilirler.
Evet yanlışsız anladınız! Akarlar çiftleşebilmek için insan bedenine muhtaçlık duyar. Yani erkek akar ve bayan akar bir insan saçında çiftleşebilir…
Uzmanlar, rosacea ve blefarit dahil olmak üzere çeşitli cilt ve göz rahatsızlıkları için akarları suçladı.